Kommentar till Sven Blomqvists uttalande i fredagstidningen den 17 februari.
Vaccinationsförespråkarna har just nu motvind och bättre blev det inte efter SB uttalande i fredagstidningen, det blev en rejäl slagsida.
Hur kan en smittskyddsläkare svara så konstigt på frågan "var det nödvändigt att massvaccinera?" Svar: "det vet vi inte", när erfarenheter från Tyskland visar siffror att dödligheten var den samma som i Sverige, men de vaccinerade bara 8 procent av befolkningen, Sverige 60 procent. Talar inte de siffrorna sitt tydliga språk?
På frågan: "vad tycker du själv?" så säger SB "utifrån vad vi då visste (2009)så var det ett klokt beslut, samtidigt kan man vara efterklok, men om vi inte gjort den här vaccinationen så hade vi inte fått veta så mycket om biverkningarna".
Alltså så fanns det inte tillräckligt med kunskap om biverkningarna som man borde haft när man ville massvaccinera en hel nation.
Vi har alltså varit ute för ett stort experiment.
Eftersom jag själv arbetar med hälsa och friskvård har jag titt som tätt fått höra att hälsa ska byggas på vetenskap och beprövad erfarenhet ska tillämpas.
Inför den stundande svininfluensavaccineringen 2009 så handlade det hela mer om att spela på människors känslor än att tillämpa ovanstående ord, det var det som fick 60 procent av Sveriges medborgare att vaccinera sig. Att samtidigt ha så lite kunskap kring biverkningarna är synnerligen anmärkningsvärt, vissa medborgare har ju fått sina liv förstörda.
En annan förespråkare till att vaccinera sig 2009 var Annika Linde på Smittskyddsinstitutet.
Hon uppmanade alla att vaccinera sig, ung som gammal, eftersom vaccinet var väl utforskat och ofarligt.
Men i en intervju med Ulf Elving i Sveriges Radio så berättar hon att hon själv inte tar några vaccinationer mot vinterns influensor. Hon klargör i intervjun att det är bättre att gå igenom en influensa, enligt naturens egna sätt "då skaffar man sig nämligen ett bättre långvarigt skydd mot kommande influensor. Ett artificiellt vaccinationsskydd mot influensa är inte lika tillförlitligt".
Det har hon alldeles rätt i, men varför ska då alla andra då göra det motsatta?
Jo, för då hjälper vi de stackars läkemedelsföretagen att öka sina vinster, aktieägarna blir glada, på Socialstyrelsen blir de säkert också jätteglada (de har säkert aktier de också).
Maurice Hilleman, en förgrundsgestalt inom amerikansk vaccinforskning erkänner i ett klipp i dokumentärfilmen "The Health Century" att vacciner är basen till 2000-talets mest lönsamma medicinska teknologi. Dokumentären är censurerad men det bortklippta finns på You tube för den som är intresserad.
Själv kan jag bara säga som Annika Linde på Smittskyddsinstitutet: om du inte har jättemånga sjukdomar och är nedsatt, få en influensa emellanåt, så lär du immunförsvaret att skaffa sig immunitet mot nästkommande influensor.
Ät mycket frukt och grönt, höga doser sammansatta vitaminer och mineraler varje dag så stärker du din kropp.
Då höjer vi vår livskvalitet utifrån mitt sätt att se på hälsa.