Egentligen är det rätt fascinerande hur enkelt allt kan vara. Allt eländigt här på Gotland är Regionens fel. Mats Linder (politisk chefredaktör på GA) sätter tonen, nu senast i sin ledare 1 mars. Regionen gör fel ”Men det blir i vanlig ordning skattebetalarna som får betala priset”. När, om någonsin, har en ledare i Gotlands Allehanda varit positiv till något som Regionen har åstadkommit?

Det som sprids är en felaktig bild av att Regionen står för allt ont här i världen. Vad leder det till? Ett ständigt gnällande. I kassakön idag ondgjorde sig kassörskan och kunden över skatt på tobak. ”Det är Regionens fel. Di sitter där och leker på sin gräddhylla”. Jag är hjärtligt trött på det mediala drevet med syfte att misskreditera Region Gotland och samtidigt bidra till att förstöra Gotlands varumärke.

Tack Regionen som sysselsätter 6 500 personer på den här ön. Tack Regionen för att det rinner kallt och friskt vatten ur mina kranar här hemma. Tack Regionen för att vi har fler simhallar, ishallar, bibliotek och skolor än i lika stora kommuner på fastlandet. Tack Regionen för att min mamma får världens bästa vård på sitt särskilda boende. Tack Regionen för att ni har kvar det allmännyttiga bostadsbolaget och kan erbjuda gotlänningarna hyresrätter. Tack Regionen för att ni planlägger och utvecklar Regionens markinnehav så att det byggs fler bostäder, skolor och äldreboenden. Tack Regionen för att ni tar till vara på natur som behöver skyddas för exploatering. Tack Regionen för att vi är bland de bästa i Sverige på att ta hand om och bosätta våra nyanlända på ett värdigt sätt. Tack Regionen för att vi trots vårt utsatta läge och trots att vi inte kan dra nytta av service i grannkommuner ändå har det så bra som vi har det här på Gotland.

Jag vill dock ansluta mig till gnällspikarna en aning. Regionen, varför har ni så många prenumerationer på Gotlands tidningar? Så länge man missleder gotlänningarna med att ständigt kritisera allt vad Regionen gör så kanske ni ska göra som jag, avsluta samtliga prenumerationer!