Jag blir fundersam över att regionen överklagar försvarsmaktens vara eller icke vara. Ska vi inte ha ett försvar på Gotland? Jag undrar eftersom det ges och har getts bygglov in till skjufältet. Hur tänkte Ni då? Bara för att det beslutades att flera regemente skulle läggas ner så kan man väl inte tro att oroshärdari inte skulle blossa upp i framtiden, då var ni bra blåögda.

Det krigas och förstörs över jorden och det är inte så långt till Krimhalvön. Ryska flygplan tas sig in över svenskt luftrum ofta. Se nu till att upphäva bygglov etcetera och låt militären öva så vi kan stå emot ett eventuellt anfall. Vi har haft militären på Gotland länge och jag hoppas att vi ska få hit ännu fler militärer och vapen.

På det sätt som regionen resonerar i det här fallet är helt fel. När det talades om att militär åter skulle besätta Tofta skjutfält då lät det annorlunda. Antingen så ska vi ha militär här och då måste dom öva! Eller så säger regionen stopp till att militären ska vara här. Dom får hitta ett annat skjutfält på fastlandet kanske? Nu får regionen bestämma sig.