Jag började veckan som vanligt med att hämta Stora Coops Visbys annonsblad i brevlådan, med Veckans erbjudande 6/5 till 12/5. På annonsbladets första sida, står där med stora bokstäver: Fläskkotlett/Fläskkarre storpack, 29,90 Kg, nederländerna, Johns selection, utan ben, cirka 2 - 2,5 Kg.

Det hänvisas där även till ett recept att tillaga kött, på Coop.se. Så jag sätter mig i bilen och kör till stora Coop forum Visby.

Väl inne i butiken möts jag dock av det något oväntade beskedet, att man numera enbart säljer ”svenskt” kött i stora COOP Visby!

Jag ber då att få tala med ”Chefen” och hänvisas till hans kontor. Där möts jag av en man som presenterar sig som ”Kalle” eller möjligen ”Calle”. ”Kalle” uppger sedan att i ”hans” (sic) butik, har man tagit beslutet att endast sälja ”svenskt” kött! Även om annat kött, uppenbarligen, säljs i ett antal stora Coop forum-butiker på fastlandet, dit man alltså kan resa, om man som gotlänning vill köpa kött av god kvalitet, till ett bra pris.

”Kalle” uppger att han med ett antal ”kompisar” har tagit detta beslut för stora Coop Visbys räkning.

Mig veterligen har ingen omröstning om detta gjorts av Coop Gotlands medlemmar. Så man får alltså uppenbarligen åka till Willys Stormarknad Visby, där man har valfriheten att välja emellan svenskt , tyskt, danskt eller irländskt kött. Samtliga av hög kvalitet, till konkurrenskraftiga priser! Eller esa till en valfri stor Coop-butik på fastlandet som tillhandahåller kött från olika producentländer.

Det är följaktligen vi Coop-Gotland medlemmar som får betala Kalaset, som ”Kalle och hans ”vänner” beslutat. Undertecknad har varit medlem i Coop-Gotland i drygt 40 år, men funderar nu starkt på att lämna denna förening.

”Kalle” får gärna svara på denna insändare.