Visby Ishall kostar 4.5 miljoner i drift, Hemse Ishall kostar 2,5 miljoner i drift. I Slite ägs ishallen av IK Graip och Regionen betalar bara 1,6 miljoner i driftbidrag. Här är det inte bara en ishall. Driften omfattar även en uppvärmd konstgräsplan, utegym, motionsspår och cykelcrossbana allt samlat och granne med den fina Solklintshallen som sköts av Regionen.

En fantastisk anläggning en halvtimmes bilresa från Visby eller cirka 40 minuter med buss. Ungdomar som tränar tar bussen efter skolan, halv fem eller halv sex. Sista bussen till Visby går klockan nio.

Det är den nyaste ishallen på ön, drygt 10 år. Byggd med stöd av Regionen, med bidrag från Leader, företag och enskilda. Tiotusentals timmar i ideellt arbete möjliggjorde att Regionens gamla uterink kunde ersättas med en inomhusarena med gott om utrymmen för både lag och åskådare.

Anläggningarna används av idrottsklubbar från hela ön och från fastlandet. I ishallen är det allmänhetens åkning, hockey, konståkning och curling. Arbete pågår för att introducera olika parasporter.

Slite satsar på att vid sidan av att vara både industri- och badort att vara en ort för sport, hälsa och aktiv fritid. Besöksnäringen är viktig och växande. Idrottsanläggningarna är en förutsättning för detta. Slite samhälle kan erbjuda idrottsläger med förutsättningar som är svårslagna.

Detta är anledningen till att den bästa ishallen också är den billigaste. Uthyrning av ishall och fotbollsplan, av restaurang och konferensrum tillsammans med reklamintäkter ger mer intäkter än driftbidraget från Regionen.

Ska vi fortsätta att utveckla besöksnäring som skapar arbetstillfällen på Norr, ska vi fortsätta att utveckla Slite till en ort värd att besöka och bebo behövs Idrottsanläggningarna och det behövs även fortsättningsvis oförändrat driftbidrag från Regionen. Det jobbar vi för och det behöver vi allas stöd för.