Partiledare som smiter från jobbet

Insändare2019-10-02 10:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi medborgare ska minska koldioxidutsläppen genom att bland annat cykla till jobbet, ha lågenergilampor och flyga mindre. Vad händer då? Jo tre så kallat borgerliga partiledare åker till en kändisfest i Israel för att få frottera sig med superkändisar och bli bjudna på resa hotellrum (5000 kronor/natt) mat och diverse utflykter. 

Allt detta är inte en muta! Inte heller en bestickning! Kan så vara men att dra från jobbet som partiledare och riksdagsledamot mitt i brinnande debatt om budget och gängkriminalitet känns som att lokföraren som ska föra tåget mellan Stockholm och Malmö hoppar av i Hallsberg i farten och hoppas det ska gå vägen för han ska på fest. Heder åt Lööf som stannade kvar och inte skolkade för att parta. 

Så till miljön: enligt Expressen så medförde varje partiledare ett koldioxidutsläpp på 2 286 ton co2 nästan två gånger vad varje människa får orsaka/år! Om vi ska klara målen.

Räkneexempel: min bensindrivna bil producerar cirka 2,4 kilo co2/mil. Jag kan alltså köra mer än fyra gånger runt jorden innan jag kommer upp i samma nivå som Ulf behövde för att fira någon som är bra för Sverige. 

Om jag skulle producera lika mycket co2 som hela resan producerade, cirka 125 passagerare, blir det  att ligga i för det blir 4,4 varv x 125 =563 varv runt jorden. 

Nån som vill åka med vi kanske träffar någon som är bra för Sverige men vi får skynda oss för om dessa egoistiska klimatförnekande representanter för det som vi tycker är ett demokratiskt system får fortsätta då hinner vi nog inte fram innan makten förstört allt. 

Även om det känns ovant så må Annie Lööf få min röst för ska något premieras måste det vara ansvar och en rak rygg och att inte att smita från jobbet. Fast om jobbet inte känns viktigare än party med all-inclusive och hänsyn till klimatet klart dom partar!