Min spontana reaktion när vi fick information om den frysta maten, som nu högerpartierna vill genomföra, var att "konsulten" inte hade koll på helheten inom måltidförsörjningen, det var många fel som jag uppfattade det.
Min uppfattning är att vi har fått bort mycket av svinnet och att fler skolor lagar mat från grunden, bara det blir ju billigare, mycket billigare.
Det jag inte förstår hur man kan frysa/kyla ner färdig mat, och sedan värma upp att det skulle bli billigare, processen måste ju kosta och bli dyrare. Dessutom så försvinner många vitaminer och näringsämnen.
Ska det då köras omkring många fler bilar, med fler chaufförer, för att spara på personal i köken och skolrestaurangerna, då måste det väl vara bättre att lägga pengarna på personal i köken.
Verkar som att bilarna som kör nu, blir dyrare och dyrare. Jag tror att det handlar mer om egna intressen nu med vänner och bekanta och alla olika sorters bolagsbildningar som det skapats under de sista 10-15 åren, men vad vet jag?
Min ekvation går inte ihop.