Entreprenörer ser möjligheter där andra ser hinder

Vill förtydliga vad strandbord.se gör för Gotland och varför vi utmanar.

Strand. Bord. Strandbord.

Strand. Bord. Strandbord.

Foto: Pigge Werkelin

Insändare2023-07-16 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla på ön inklusive Länstyrelsen och Region Gotland är överens om att Gotland skall vara norra Europas mest hållbara och attraktiva resmål. Samtidigt så ska tjänstemän se till att regler följs! Tack vare strandbord finns nu ett hållbart sätt att leva upp till ytterligare en del av detta där även tjänstemännen kan se en möjlighet att vi når öns visioner trotts fyrkantiga regler.

Solnedgångarna från Gotlands västkust håller högsta världsklass med sin obrutna horisont vilket  de flesta besökarna drömmer om att få uppleva med mat och dryck. Tyvärr går det inte att uppleva  på speciellt många platser då strandskydd, bygglov, alkoholtillstånd, regler för gotlandskusten gör det väldigt komplicerat att få till serveringar i denna miljö. 

En mysig middag för ett par på restaurang vid havet med två flaskor vin kostar oftast 800-1500 kr per person. Vårt koncept bygger på att vi hyr ut möbler som vi ställer ut inför besöket och plockar undan efter besöket. Besökarna tar med egen mat och dryck på det sätt som passar kunden. Idén är rakt igenom hållbar, använder inga engångsprodukter och vi håller stranden öppen när ingen är där. Vi vänder oss främst till dem som inte har tillgång till möbler eller inte kan, vill eller orkar bära grejer. Målgruppen är öbor,  besökare samt en del äldre människor med olika handikapp som vill ha denna tjänst. Våra kunde ser möjligheten att få inta en middag strandnära till en kostnad som ofta är mer än 50 procent lägre än för ett vanligt restaurangbesök i samma läge.

Det är fritt för vem som helst att ta med sig ett eget dukat bord med is och kylväskor till stranden eller man kan köpa tjänsten av oss. Besökaren kan grilla sin medhavda köttbit på våran grill eller välja att hämta mat på matmarknaden. Man kan även beställa från många av Visbys restauranger. På just Norderstrand så kan man även ta med eget vin eller öl. Vi tror att fler kommer ut och får njuta av unika miljöer vid stranden samtidigt som det blir totalt fler restaurangbesök. 

Modiga entreprenörer utvecklar världen genom att göra det svåra enkelt till skillnad från många byråkrater som ofta lyckas med det omvända.