En annan vinkel än SD-avhopparnas

"Personligen kommer jag att fokusera på åldringsvårdsfrågor. Det känns helt naturligt då jag arbetar som boendestödjare inom densamma".

"Personligen kommer jag att fokusera på åldringsvårdsfrågor. Det känns helt naturligt då jag arbetar som boendestödjare inom densamma".

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2019-10-13 11:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tänker avrunda mitt och Eva Bofrides samtal med att tacka henne för visat intresse för oss sverigedemokrater på Gotland.

Och för möjligheten att få ge en annan vinkel på de tidigare oroligheterna än den som avhopparna ivrigt spridit i lokalmedia. Jag uppskattar också hennes medhåll vad gäller synen på avhoppares moraliska plikt att lämna sina uppdrag, såvida man inte fått sitt mandat genom personkryss. 

Centerpartister må förundras över hur en förtroendevald sverigedemokrat från en dag till annan lämnar SD och utropar sig som centerpartist. Vi sverigedemokrater hade nog blivit väldigt förvånade om det motsatta hade inträffat. 
Att sedan EB kallar ”Fria tider” och ”Nya tider” för högerextrema är hennes värdering. Jag kallar Centerpartiet för ”liberalextrema”. Min värdering!
Samma sak gäller EB:s utrop ”Bevare oss väl” när Sölvesborg kommer på tal. Jag känner samma sak när Annie Lööf pratar migrationspolitik. ”Bevare oss väl”!
Men tillbaka till lokalpolitiken. Sverigedemokraterna på Gotland har i dag ett mycket harmoniskt internt arbetsklimat. Vi har en niomannad styrelse där varje ledamot har en röst. Varken mer eller mindre.

Inte ens ordföranden. Att denne i dag innehar posten som politisk sekreterare är en interimslösning tills annan lämplig person tar över rollen. Så det är sant att endast vi ”direkt inblandade” vet hur det ligger till.
Då vi inte kan påverka Sveriges migrationspolitik lokalt kommer vi att fokusera på ”den lilla människan” och hur hon berörs av politiska beslut. Senast gjorde vi detta då vi röstade med de rödgröna i frågan om höjning av avgiften vid uteblivet besök till folktandvården. 
Personligen kommer jag att fokusera på åldringsvårdsfrågor. Det känns helt naturligt då jag arbetar som boendestödjare inom densamma.