Coop försökte hitta lösning för Apoteket

"Coop Gotland har tagit initiativ och föreslaget fem stycken centrala lokaler, därav bland annat en lokal på vårdcentralen – men dessvärre har ingen gillats av Apoteket".

"Coop Gotland har tagit initiativ och föreslaget fem stycken centrala lokaler, därav bland annat en lokal på vårdcentralen – men dessvärre har ingen gillats av Apoteket".

Foto: Tommy Söderlund/arkiv

Insändare2019-10-14 13:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Information om Apoteket i Klintehamn.

När spekulationer och rykten går kan det vara bra att kommunicera vad som faktiskt är sant så att eventuella missförstånd klaras ut.

Coop Gotland tog för en tid sedan ett beslut om att bygga ut butiken i Klintehamn. Innan bygget drog igång bjöd vi in till samråd med Klintehamnsborna. 

Ett bra och konstruktivt möte där flera önskemål och konstruktiva förslag kom fram – som vi givetvis tog till oss. 

Ett av önskemålen var en förbutik/kafé – där människor kunde mötas, sitta ner och prata och ta en fika. Då Coop Gotland strävar efter att Coop butiken i Klintehamn ska vara en välkomnande och naturliga mötesplats för Klintehamnsborna – tog vi med oss denna idé till bordet när ritningarna för den nya butiken började dras upp. 

Sedan hösten 2018 har Coop Gotland haft en öppen och rak dialog med Apoteket – där vår ståndpunkt är att Apoteket är viktigt för Klintehamn – men att Apoteket inte längre ryms i Coops lokaler. 

Coop Gotland har tagit initiativ och föreslaget fem stycken centrala lokaler, därav bland annat en lokal på vårdcentralen – men dessvärre har ingen gillats av Apoteket. 

Vi på Coop Gotland har ansträngt oss för att hitta en smidig och passande lösning för Apoteket – men det krävs två för att dansa.