Hur skall det egentligen bli med våra hyror? Alla är inte högavlönade eller kapitalister. 6,2 procent som är det senaste önskemålet blir pengar. 5 procent blir också pengar, som tidigare skrevs om i tidningen.
Har hört att Sabo-företag rekommenderade 2,4 procent, vill jag minnas.
Det kan vara rimligt. Värmen är dålig, vi fryser. Skall det inte kunna gå att bo och hyra vid Gotlandshem? Det är ju mycket annat också, som måste betalas. Elen är dyr bland annat och all denna moms på summorna. Det blir mycket pengar. 25 procent är det väl på elen. Det har vi som betalar själva. Sådan företagsräkning är mycket stor, vid elförbrukning. Människor borde hjälpas åt att spara på denna "offentliga" el. Släck efter er, där det är manuell tändning. Till exempel i tvättstugan, källare och nertill i tapphus. Något borde spara in då. Tyvärr så släcker inte en del i tvättstugor efter sig. Lyser hela natten, går att se. Ta, ert ansvar. Eller vill ni ha mycket hög hyra? I Vitkålen är det här närmast. Vatten, är väl också skatt på, antar jag. Likaså soporna och garagen.
Här i området är ingen hög standard, gamla hus. Och inte alla har en välvårdad lägenhet att bo i. Får, ta det som andra har slitit och eventuellt förstört också. Talar av egen erfarenhet.
Hyran blir den samma även om det inte har varit någon renovering eller nya vitvaror, spis, kyl/frys. Har lyckats få en ny spis för snart ett år sedan. Det var toppen, efter den usla som fanns där tidigare. Kyl/frys den har lagats med ny termostat två gånger. Var iskallt och varmt bland annat. Något nytt skulle inte fås. Tänk om alla vill ha nytt, sa denne man. Så är det inte. Eftersom det inte är bostadsrätter här, borde det vara bra grejer. Andra, får köpa själv. Alla kan inte köpa sin bostad tyvärr. Sopsorteringar, borde fungera bättre av en del personer. Ej kasta skräp i området eller ställa in stora grejer bland annat i soprummet. Försök, att ta vara på erat skräp! Det går att åka till återvinningsstationen. Är även öppen en tid på lördagarna. Inga fullproppade kassar vid utesopsorteringen vid höghusen här. Personal, måste ta bort efter er. Det tar tid att plocka och det kostar pengar. Hoppas på rimlig hyreshöjningar.
"Hyrt länge i
detta område"