Flera av tonsättareleverna i Visby fick tidigt en förfrågan om att skriva något eller på annat sätt medverka under Världsmusikdagarna i Visby. Anna E Weiser, som alltid sökt stillheten i tillvaron, samtidigt som hon engageras av kreativ kommunikation, såg bilden av ett öra framför sig och hon släppte inte taget om sin idé.
- Jag gillar det här att uppleva musik med flera sinnen samtidigt, berättar hon när hon monterar upp sitt ljudkonstverk "Lyssna inåt" i Botaniska trädgården tillsammans med Henny Linn Kjellberg som tillverkat den keramiska delen av konstverket.

Samarbetsprojekt
Både Anna och Henny, som hittat varandra just för detta verk, gillar samarbetsprojekt och båda har på var sitt håll samarbetat med exempelvis dansare i olika kombinationer.
- Det är alltid lika roligt att jobba med fler dimensioner, som här med ljud, musik och keramik placerat i en fantastisk miljö, säger Henny Linn Kjellberg från Örsundsbro i Uppland.
Och ur örat porlar musiken fram, en musikalisk upplevelse för den som tar sig tid att stanna upp för att lyssna in världen.

Improvisation
Med örat mot örat kan vi lyssna till en musikalisk improvisation där Anne E Weisers röst och Tommy Wahlströms sopransaxofon samarbetar kring den inspelade bäckljudet i Kräklingboån.
Rösten, sången och saxofonen skapar ett intuitivt flöde som tonkonstnären Anna E Weiser reducerat till det färdiga verket som efter Världsmusikdagarna kan höras i samband med en utställning på Konstmuseet under oktober månad.
- Det låter som renässansmusik, säger stadsträdgårdsmästare Lasse Pettersson när han lägger örat mot örat.
I vart fall har "Lyssna inåt" en folkmusikklang där naturen är närvarande. Ett visuellt ljudkonstverk där man använder många sinnen för kommunikation - med världen.