I går och i dag så avgörs SM i Superkart och SuperVkart.
Bilarna ser ut som gokarts men ungefär där slutar också likheterna, de farkosterna som Magnus Andersson och de andra i SM-serien kör har topphastigheter som är svindlande höga.
- Runt 270 km/h i fall man har en lång raksträcka, men de hastigheterna kommer vi inte upp i på Ringen. Här är det 210 km/h i slutet på rakan, säger Magnus Andersson som innan gårdagens tävling låg på en nionde plats i sammandraget med 30 inkörda poäng på de fyra tävlingar som har varit innan Superkart kom till Gotland Ring.
Hur han ligger till efter fredagens tävlingar vet han inte.
- Jag kan inte vinna i alla fall, säger han och syftar på att det svenska mästerskapet ska avgöras under de fyra loppen som körs i går och i dag.
Det var dock två lyckades race under fredagen. Det blev hans bästa placering hittills under årets SM-serie.
- Jag kom trea i de bägge heaten. I det andra var det en fight med några andra under hela loppet, det var grymt bra, säger han.
Den snart 43-årige Själsöbon gör sin fjärde säsong i Superkartserien och Magnus Andersson är ensam från Gotland i den cirkusen som nu kommit till hans hemö.
- Det är som en dröm som gått i uppfyllelse att få komma hit, säger han och Gotland Ring har uppebanligen imponerat på de andra förarna.
- Den bästa banan i landet har några sagt, säger Magnus Andersson som representerar MS Kart Team Sweden.
- Man har ju lite försprång i och med att man har kört här förut, men de duktiga killarna är helt inne i det också efter bara några varv på banan, konstaterar Magnus Andersson.
Vann heaten på Gotland Ring gjorde Stefan Malm före Patric Sundell i det första och samme Sundell före Lennart Landström i det andra. Och det blev alltså gotländsk på tredjeplats i bägge heaten.
Två nya race väntar i dag på Ringen.