Bara fyra medlemmar dök upp till det sista sammanträdet. De beslöt då att organisationen skulle läggas ner.
Kris har funnits på Gotland sedan hösten 2004. Som mest hade organisationen ett 50-tal medlemmar.

Höll sig i schack
- Fantastiskt bra för lilla Gotland. Tänk att ett 30-tal tidigare grava missbrukare kunde hålla sig i schack tack vare Kris, säger Robert Bolin, som var organisationens första ordförande.
Han var också ordförande i Kris i höstas, när Janne gjorde entré i organisationen. Janne är den man som står under åtal misstänkt för bedrägeri mot Gotlands kommun, och som är föremål för förundersökning, sedan han anmälts av 22 gotlänningar för bedrägeri.

Inget sponsorstöd
GT skrev i februari om att Janne bedragit en av medlemmarna i Kris Gotland, på 22 000 kronor. Det i sin tur ledde till att sponsorerna drog in sitt stöd till Kris.
- Jannes ambition var att själv bli ordförande, därför fick jag ultimatum från den övriga styrelsen, avgå eller bli utröstad, säger Robert Bolin.
Han valde att själv gå.

Samarbetssvårigheter
Han säger att det inte enbart handlade om Janne. Inom Kris fanns sedan en tid en hel del samarbetssvårigheter och den ekonomiska bokföringen hade sina brister.
Christer Karlsson är förbundsordförande för Kris i Sverige. Han säger att riksorganisationen känt till att det varit trassel inom Kris Gotland.
- De har ju inte hittat någon ordförande.
Kris-medlemmar på Gotland tycker inte att ni stöttat dem tillräckligt.
- Vi kan inte stötta med stålar och sådant. Men annars har de fått hur mycket stöd som helst från oss!
Christer Karlsson säger att förbundet ska delta i Almedalsveckan i sommar och försöka se om det går att starta om Kris på Gotland.

Lokalen kvar
Kris lokal finns kvar på Gråbo, och man har också kvar sin gamla hemsida på nätet. Men verksamheten är det slut med.