Hon har en känd far, Lars Arvidsson, som många gånger medverkade i tv-programmet "Allsång på Skansen" under Bosse Larssons tid som programledare. Därför kunde Bosse, som var konferencier, inte låta bli att prata om hennes far och deras tid tillsammans.
-Jag var noll år när jag första gången var på Skansen och lyssnade på allsången, sa Åsa. Sedan blev det hela 1970-talet där, varenda program. Det är klart att pappa lärde mig spela dragspel, han är ju, precis som jag är nu, dragspelslärare.

Välutbildad
Åsa har utbildat sig vid musikgymnasium och vidare på Bollnäs folkhögskola och slutligen tog hon sin accordeonlärareexamen vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Nu undervisar hon på piano och accordeon sedan 2001 på heltid vid musikskolan i Sundbyberg. Hon jobbar även som musiker, senast i pjäsen "Juloratoriet" med musik av Sven-David Sandström. Åsa spelar det mesta, från Jularbo till klassiskt.
Hon är medlem i franska bandet Métro Bohém, trio Stravinskij och spelar gärna duetter med sin far.
I lördags bjöd hon publiken på en blandning från Carl Jularbo, Ragnar Sundqvist och Pietro Frosini till en låt som hon skrivit själv.
-Den skrev jag under en värmebölja i maj. Därför fick den namnet "Solpolska", förklarade Åsa.

En institution på ön
Gutebälgarna fanns naturligtvis på plats. Gruppen består nu av fyra dragspel, tre fioler, en bas och två gitarrer. Gutebälgarna bildades 1974 av Dolle Muthas och Kalle Jakobsson. De samlade ihop det första gänget dragspelare som sedermera gjorde sig riksberömda i flera radio- och tv-program. Nu har de cirka 25 spelningar tillsammans med Visby folkdansgille och hinner även med några egna uppträdanden.
Erling Lindwall, som Bosse Larsson presenterade som "en institution på Gotland", spelade Taube-låtarna som Erik Berg framförde galant. Till "Eldarevalsen" måste Erik Berg ha en liten fusklapp men de andra låtarna, flöt som rinnande vatten.

Sofia och Kallis
Sofia Carlberg har spelat dragspel sedan hon var nio år och gått i skola hos Ingvar Jacobsson på musikskolan på Gotland. Hon framförde skickligt sina låtar, allt ifrån "Wiggen" av Lars Rubert Wigg till "Guldet blev till sand" av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.
Sist, men inte minst, bjöd Kallis Bengtsson på klassisk musik av Mozart bland annat. Kallis är gotlänningen som bor i Göteborg.
Han har studerat vid musikhögskolan i Arvika där han tog sitt lärardiplom, fortsatte vidare i USA där han tog sitt solistdiplom och han räknas i dag som Sveriges främsta konsertaccordeonist inom den klassiska musiken.
Dragspelsgalan avslutades i ett härligt allspel med "Afton på Solvik" av Andrew Walter.