Alla fyra går andra året på Ella pop- och rocklinjen i Fårösund och att nå ut med bandet är inte bara ett drömmål utan numer även ett skolarbete.

Woodstripe gör alltifrån att skriva texter tillsammans till att mixa sina egna låtar, något de lär sig under utbildningens gång. Att alla fyra i symbios skriver både text och musik går smärtfritt om man ska tro bandmedlemmarna själva.

- Jag kanske inte ens trodde själv på att det skulle funka, men det gör det. Jättebra faktiskt, säger Elisabeth Linder, gitarrist.

Artikelbild

| 70-tal. Amanda Ahlerup, Elisabeth Linder, Ebba Leijonwall och Sophie Gimströmer träffades på Ella pop- och rocklinjen i Fårösund och trots att alla har mycket varierad musiksmak så har de tillsammans landat i ett rocksound som påminner om 70 -talet.

Bandets sound har tydliga 70 -tals influenser och bland förebilderna finns den tidens stora namn som Black Sabbath, Led Zeppelin och Jimi Hendrix.

- Vi strävar inte efter att låta som dem, men de är helt klart förebilder, säger Ebba Leijonwall, sångare.

- Deep Purple brukar vi få höra att vi låter som, säger Amanda Ahlerup, basist i bandet.

Bland de lite modernare förebilderna finns band som Wolfmother och Graveyard.

- Egentligen är det lite dumt för inga av de banden har kvinnor med, konstaterar Amanda Ahlerup.

Bandmedlemmarna är överens om att bristen på kvinnliga förebilder inom genren inte beror på att det saknas tjejer som spelar utan på att de har hamnat i skymundan.

På Rockskallescenen däremot tar bandet garanterat stor plats.

- Det känns jättekul att stå på scen. Det blir grymt, säger Elisabeth Linder.

Även om bandet redan tillbringar stora delar av både skoltid och fritid i replokalen så lär det bli ännu mer i vår. Då ska deras första EP spelas in, något de självklart längtar efter.

- När man håller skivan i handen kommer man att kunna säga att det här är vårt blod, svett och tårar. Det kommer att vara hur härligt som helst, säger Elisabeth Linder.