Så när som på att tekniken, lagom till Ainbusks framträdande, hängde sig oroväckande i några sekunder, gick allt som en dans, såväl koreografin som sången sattoch under tre minuter levdeAinbusk Melodifestivaldrömmen fullt ut.
- Jag tyckte att de var jättebra, det bästa hittills av alla rep. De kunde inte ha gjort det bättre, säger gotlänningen Danne Persson, som sköter ljuset på Melodifestivalen och som i många år arbetat tillsammans med Ainbusk.
Trots det och trots att många gotlänningar röstade lokalpatriotiskt-bara fotograf Wallströms fru och svärfar bidrog med inte mindre än tolv röster, räckte det inte. Då de 437 744 rösterna var räknade, stod det klart att "Jag saknar dig ibland" inte ens tillhörde de fem bidrag som gick vidare i deltävlingen, än mindre till final eller Andra chansen, vilket förvånade många.

En av dem Expressens musikskribent Anders Nunstedt, som trodde att Ainbusk skulle gå hela vägen till Globen.
-Jag trodde att kvalitet skulle löna sig, men jag blev överbevisad av svenska folket. Det ska vara glatt och käckt i år. De satte låtens final jävligt snyggt - det är där de sätter balladen.
Att Sanna Nielsen gick till finalen med en ballad förra veckan, skulle enligt Anders Nunstedt kunna vara en förklaring.
-De hade varit bättre för Ainbusk om Sanna hade tävlat nästa vecka. Nu har svenska folket fallit för en stark ballad, nu vill de kanske ha något annat, resonerar han.
Samtidigt medger Anders Nunstedt att Melodifestivalen hittills i år har bjudit på många överraskningar även för en rutinerad musikjournalist.
-Det har varit väldigt ovisst och väldigt ologiskt om man jämför med tidigare år. Det finns inget mönster i hur svenska folket röstar i år.
Förhandsfavoriterna BWO knep dock den första finalplatsen i Globen, otippade Frida featuring Headline den andra.
-Man kunde verkligen inte förutse någonting. Sen är det klart att det blir lite antiklimax - när det här var vårt bästa framförande. När vi kom ut och mötte publiken kände vi att de älskar oss nog - lite i alla fall, säger Annelie Roswall.
Några gjorde i alla fall garanterat det, Annelie Roswall hade hela familjen på plats i Linköping.
-Jag tyckte att det var jättebra. Vi satt på tredje raden. De var jättefina. Det var lite nervöst innan kanske, för Josefin tog en cola och spillde den över hela klänningen precis innan, men det gick ju bra, säger åttaåriga Wilma Roswall.

Trots en viss besvikelse var gruppen överrens om att de verkligen gav allt på scenen.
-Visst, det hade ju inte varit fel att stå där, säger Annelie Roswall och pekar mot scenen där kvällens finalister poserar tillsammans framför kamerorna, men vi är nöjda.
-Det kändes jättebra, vi gjorde verkligen så bra vi kunde och vi kom ju hit - bara det. Vi är jättenöjda och jätteglada att vi har fått en ny låt, den har varit ett stöd för oss-det är nu det börjar egentligen, säger Birgitta "Bittis" Jakobsson.
Till sommaren väntar 25-årsjubileum och redan till våren kommer en samlingsskiva. Ainbusk hoppas också på att släppa en helt ny skiva och en ny låt är alltid en början.
-Jag hoppas att folk tar låten till sina hjärtan, den har ett stort budskap, säger Josefin Nilsson.
Kvällen och Ainbusks Melodifestivaläventyr avslutades med stor efterfest på Scandic hotell. Men kanske är Ainbusks första Melodifestival inte deras sista.
-Det här är ju spännande. Det har varit jättekul, en resa som vi har fått göra tillsammans, så visst ger det mersmak, säger Bittis Jakobsson.