Enligt restaurangens ägare Mats Henningsson har andmamman återkommit till Vinäger under flera år för att lägga sina ägg.
– Hon bygger ett litet bo i murgrönan som växer längs väggen på restaurangen. Där lägger hon sina ägg, och när de kläcks hoppar de små ungarna ner på vår markis. Då får vi öppna taket och plocka ner dem och bära dem till Almedalen, berättar han.
I tisdags hjälpte restaurangpersonalen årets kull med söta små ungar ner till Almedalen.
– Det blev ett tiotal ungar i år, och de fick åka i en liten korg. De är så små och kan inte gå i trappor, så vi hjälper dem lite. Andmamman går i lugn takt bakom oss ända ner till Almedalen, så hon verkar nöjd med lösningen, säger Mats Henningsson med ett skratt.
Han uppskattar det udda intrånget på restaurangen och är glad andmamman väljer att återkomma till restaurangen år efter år.
– Hon verkar ju tycka att det fungerar jättebra här hos oss. Det blir en rolig grej för oss som jobbar här att det blivit en tradition.