Träffen arrangerades av den feministiska organisationen Män tillsammans med Länsteatern på Gotland och lockade både män och kvinnor till Länsteatern.

– Det var 50-60 stycken som kom. Ungefär 30 procent män och 70 procent kvinnor från olika håll och i olika åldrar, säger Thomas Sundström, teaterchef på Länsteatern.

Under träffen fördes samtal i smågrupper följt av en gemensam sittning om vad som kommit upp.

– Det kändes väldigt bra. Avspänt, men viktigt. Det var inget ångestladdat möte utan det var fyllt med kraft, vilja och optimism, säger Thomas Sundström.

Att träffen hölls på Länsteatern gjorde såklart att det blev mycket samtal om vad filmen om Josefin Nilsson har inneburit den senaste tiden.

– Vi är ju på den sista scenen som hon uppträdde på, och det var ju här som hon gav sitt ganska skakande vittnesmål. Så den historien har man ju med sig hela tiden, och det blev mycket prat om det, säger Thomas Sundström.

LÄS MER: Film om Josefin väcker reaktioner

Den breda blandningen av människor som kom till mötet tillförde mycket till samtalet, menar Thomas Sundström.

– Det var ganska många äldre män med, vilket var väldigt värdefullt. För de män som är födda på 40-talet kan berätta lite andra historier om segregationen mellan män och kvinnor. Och då känner man ändå att det har gått framåt, och det är inte hopplöst. Det går att ändra våra beteenden.