Museum
Listan över museum som finns på ön är lång. När regnet smattrar mot rutan kan du bland annat underhålla dig med en tur till alla loppisfantasters dröm – Lanthandeln Dunbodi i Dalhem, bilälskarens favorit – Gotlands veteranbilsmueum i Vibble, filmnördsmeckat – Bergmanmuseet på Fårö, konstnärssjälens tillhåll – Konstmuseet i Visby, eller kulturhistorikerns självklara val – Fornsalen i Visby.

Loppis och antikt
Sommartid är Gotland perfekt för skattletare, då ön är full av charmiga bakluckeloppisar, sommarbutiker och antikaffärer.

Lummelundagrottan
Upptäck en av Sveriges längsta grottor när solen lyser med sin frånvaro. Den sammanlagda längden av de hittills utforskade delarna uppgår till närmare 4 kilometer. Åtskilligt anses dock finnas kvar att upptäcka.

Seriegården
Seriegården är Europas största samling av skulpterade serie- och sagofigurer. Sedan starten 1959 har närmare 300 skulpturer tillkommit på gården i Lummelunda.

Bio
Att köra ett klassiskt biobesök i regnvädret funkar utmärkt, då det finns flera olika bioalternativ runt om på ön.

Kotteland
Om lekplatsen känns för blöt och kall är Kotteland med sitt bollhav, studsmatta och lasertag, ett bra alternativ.

Kykor
Det finns inte mindre än 92 medeltida kyrkor runt om på ön. Varför inte kolla in några av dem i regnvädret?

Fenomenalen
Låt barnen kanalisera sina inre forskare och testa sina färdigheter i naturvetenskap, teknik och matematik på Fenomenalen Science Center i Visby.

Badhus
Bassängbad i Hemse och Visby är ett alternativ till havsbad när vädret sviker.

Kafé
Vem tackar nej till fika? Sväng förbi Själsö bageri för en vaniljbulle, Café Gula Huset för en ordentlig macka eller beställ en klassisk saffranspankaka med salmbärssylt på Hedbergs bok- och musikkafé. Det kryllar av bra fikastopp på ön!

Etelhems krukmakeri
Lär dig dreja i Etelhem, där krukor gjorts sedan år 1888.

Biblioteken
Att krypa in under en filt med en bok är fortfarande ett självklart alternativ en regnig dag. På öns 13 bibliotek från Fårösund till Burgsvik finns spänning, kärlek och ungdomsböcker till låns.

Körsbärsgården
När regnet faller ner över Hoburgsgubben – ta en titt i konsthallen på Körsbärsgården.

Kutens bensin
Avnjut franska galletter och crêpes bland rostiga bilvrak och bensinfat med äkta rock'n'roll på Fårö.

Krusmyntagården
Ett stenkast från Visby kan du kika in i örtagården med över 200 växter.

Naturum
För naturnörden som vill uppleva Gotland – men inte vill vara ute i regnet – är en tripp till Vamlingbo prästgård ett måste.

Visby centrum
Över 200 butiker ryms bland Visbys mysiga gränder och shoppinggator.

Visby domkyrka
Visby domkyrka, Sancta Maria, är från 1225 och kyrkan var ursprungligen de tyska köpmännens kyrka i staden. Det är Visbys enda bevarade kyrka från medeltiden och det är ett byggnadsverk väl värd ett besök.

Konst och konsthantverk
Gotland är hem åt många konstnärer och gallerier.