Charlotte Lautmann, född Myrsten, har gjort en minst sagt omfattande tidsresa när hon grävt i sina farfäders spår. Alltsammans har hon samlat i boken "Farfars rötter" som släpps på måndag. Men vi tar det från början.

Man kan säga att allt började på gården Myrsjö i Stenkumla i slutet av 1700-talet. Charlotte Lautmanns farfars farfar Johan Gustaf växte upp på gården och när han som 13-åring flyttade till Visby tog han efternamnet Myrsten – "myr" efter gården och "sten" efter socknen.

– Han började jobba som bodbiträde och blev handlare och borgare, så han gjorde en social klassresa, berättar Charlotte Lautmann.

Artikelbild

| Överallt i huset finns tavlor med Myrstens olika fartyg.

Entreprenörskapet har alltid funnits i det Myrstenska blodet. Johan Gustafs son, Johan Niclas, valde precis som sin far att tidigt flytta hemifrån och bli handlare. På så sätt hamnade han i Slite, där lämnade han anbud på att få driva norra Gotlands krogrörelse och spritförsäljning, vilket han fick. Det var så familjen Myrsten hamnade i det Myrstenska huset på Skolgatan i Slite.

– 1875 öppnade han en krog i huset, men den delen finns inte kvar i dag, säger Charlotte Lautmann.

Det var dock inte bara krogverksamhet och alkoholförsäljning som sysselsatte Johan Niclas Myrsten. År 1867 startade han ett rederi i Slite. Där och då såddes ett frö till vad som senare kom att bli Viking Line. Men det var inget de kunde ana då.

Som 13-åring tog Johan Niclas son, tillika Charlottes farfar, Gustaf hyra på en båt i Slite hamn. Därefter följde flera år till havs. Från Slite till världens alla hörn.

Artikelbild

| I den stora salen finns porträtt av farmor Märtha och farfar Gustaf Myrsten. Även en skulptur av farmor Märtha står uppställd vid spegeln.

– Jag har hittat massvis av brev i huset som farfar skickade till sina systrar. Det är jättespännande att läsa hur han beskrev resorna.

Under en av Gustafs resor i början av 1900-talet förliste fartyget utanför Kanada.

Artikelbild

| Viking Lines röda färg uppstod inte av en slump. Mamma Britt-Marie och hennes svägerskor fick i uppdrag att bestämma färg. Då la de fram sina läppstift och jämförde färgerna, och valde på så sätt ut den vinröda färgen.

– Det var en resa han aldrig kom över, säger Charlotte Lautmann.

Där och då bestämde sig Gustaf för att byta ut segel mot ånga. År 1910 grundade han Rederi AB Volo som inriktade sig på lasttrafik. Efter hans död 1946 tog sönerna över rederiet och hans son Carl Bertil, det vill säga Charlottes pappa, grundade Rederi AB Slite som nischade in sig på passagerartrafik mellan Simpnäs i Uppland och Mariehamn på Åland. När konkurrens uppstod på Östersjön i början av 1960-talet valde Carl Bertil att börja samarbeta med två andra bolag. Då föddes Viking Line AB.

Artikelbild

| M/S Slite var en av de första passagerar- och bilfärjorna.

– De gick i bräschen för dagens passagerartrafik, säger Charlotte Lautmann.

Carl Bertil Myrsten blev en känd profil och skaparna av SVT:s dramaserie "Rederiet" använde honom som inspirationskälla till karaktären Reidar Dahlén. En serie som Charlotte Lautmann har blandade känslor för.

Artikelbild

| Charlotte Lautmann har blickat tillbaka i släktens backspegel.

– Jag har bara sett ett avsnitt, jag klarar inte av att se serien. Men min far gillade den.

Charlotte Lautmann beskriver sin far som gästvänlig och jovialisk men bestämd.

Artikelbild

| Många passerar dagligen det ståtliga Myrstenska huset på Skolgatan i Slite.

– Han hade god hand med sin personal.

Trots framgångarna i Stockholm lämnade familjen Myrsten aldrig Gotland. Samtliga jungfruturer gick till Slite, där ortsborna fick kliva ombord för att beskåda Rederi AB Slites senaste tillskott.

Artikelbild

| När farfar Gustaf bestämde sig för att ge sig ut till havs tog hans mamma med honom och hans nio syskon till fotografen för att föreviga familjen.

– Alla båtar var skrivna i Slite, säger Charlotte Lautmann.

I dag liknar det Myrstenska huset mest ett museum med fartygsmodeller och ståtliga porträtt i varje rum. Och just där i husets stora sal släpper Charlotte Lautmann sin bok "Farfars rötter" på måndag.

Artikelbild

| Konstnären Erik Olsson har målat flera tavlor över Slite hamn och Myrstens fartyg. Här ser man Slite hamn år 1874 med redare Myrstens skutor.

– Den här boken är bara början.