På äldreboendet Pjäsen i Visby jobbar personer från regionens dagliga verksamhet för att ge de boende meningsfulla dagar med gympa, musikkafé, bingo och andra aktiviteter. Nu har man utökat schemat med ytterligare en spännande punkt. En gång i veckan får de boende nämligen möjlighet att boka tid på äldreboendets eget spa, där den som vill kan få håret tvättat och rullat, naglarna målade samt fötterna filade och badade. Dessutom bjuds de på ett glas bubbel.

– Det har länge varit min dröm att vi ska ha en salong för de boende här, säger arbetshandledaren Susanne Klasson om att spaet nu blivit verklighet på Pjäsen.

Personer från regionens dagliga verksamhet öppnar varje vecka dörrarna till ett rum på Pjäsen där man inrett "salongen" med speglar, handfat, nagellack och annat som behövs för att ge besökarna en skön upplevelse.

Artikelbild

| 83-åriga Gun Björkqvist får naglarna målade av Olivia Jupiter.

– Vi börjar med en eftermiddag i veckan och ser hur det slår ut. Men det är redan kö hit, säger Susanne Klasson.

83-åriga Gun Björkqvist är en av de som uppskattar initiativet med spa.

– Det känns som att man är 28 igen när man får komma hit. Det bästa är att man får fixa till håret. Det skulle behövas ett besök här var tredje månad för håret växer ju, säger hon samtidigt som Ronja Palmér rullar upp hennes hår.

Två gäster får plats i salongen åt gången. Denna dag har även Kerstin Nejde, 89, bokat tid. Hon har själv jobbat med fotvård i 40 år och är nyfiken på att se hur tjejerna tar hand om hennes fötter.

Artikelbild

| Kerstin Nejde, 89, får håret fixat av Ronja Palmér.

– Det känns väldigt bra att komma hit, säger hon strax efter att Ronja Palmér blivit färdig med fötterna.

Olivia Jupiter från den dagliga verksamheten jobbar till vardags nära de boende på Fältgatans äldreboende och tycker att satsningen på en salong är särskilt spännande. Den här dagen har hon som uppgift att måla de äldres naglar. Gun Björkqvist har dagen till ära valt en ljusrosa nyans till fingrarna och efter att fötterna fått ett bad målas också tånaglarna.

Artikelbild

| Gun Björkqvist fick en ny frisyr av Ronja Palmér.

– Det är roligt att få pyssla om de äldre och hjälpa dem med naglar och hår, säger Olivia.

Hittills är det bara kvinnor som anmält intresse för att få komma till spaet, men även män är välkomna att få en uppiffning.

Artikelbild

| Måla naglarna är en av sakerna de äldre får i Pjäsens nya spa.

– Den 11 december ska de boende ha Nobelmiddag här, och inför den är det redan flera som bokat tid i salongen, säger Susanne Klasson.

Arbetshandledaren Ulla Nilsson är med från äldreboendet på Fältgatan och tycker också det är kul att salongen blivit verklighet.

Artikelbild

| Gun Björkqvist visar upp sina nymålade naglar. Bredvid henne sitter Olivia Jupiter från regionens dagliga verksamhet.

– Nu får ni ut och jaga karlar på avdelningen, säger hon när de två damerna Gun och Kerstin fått sina behandlingar avklarade.