Företaget med det passande namnet Fruktstereo har sålt sin cider till toppkrogar och Michelinkrogar runtom i Sverige. Gotlänningen och hans kompanjon börjar sälja första årgången av sin cider i maj 2018.

Deras cider "Definitely cider" blev utsedd till Sveriges bästa hantverkscider på SM-tävlingen 2017 och i år satsar de på vinst igen:

– Vi siktar på att vinna SM i hantverkscider för andra året i rad, säger Mikael Nypelius.

LÄS MER: Gotlänningen gör Sveriges bästa cider

Mikael Nypelius, som först började arbeta som sommelier, berättar att de i år ökar sin produktion från 4 500 liter till 20 000 liter. Årets tillverkade cider är redan slutsåld.

– Vi säljer mycket på export, vi har ett eget cideri som ligger i centrala Malmö. Vi har gett Systembolaget en chans att sälja cidern, men de vill inte sälja torrcidern för de tror inte att svenska folket är redo för det.

Trots att Systembolaget valt att inte sälja cidern så är Mikael Nypelius förväntansfull:

– Framtiden ser ändå väldigt ljus ut, det här är andra året vi kör och vi har höjt vår produktion rejält. Vår gotländska cider kommer i år att heta "Straight out of Gotland" och består av äpplen från Gotland.

Mikael Nypelius och Karl Sjöström kommer även att tillverka en specialcider till restaurangen Gagan i Bangkok:

– Gagan är rankad som Asiens bästa restaurang. Vi kallar cidern för "Lady Gaga". Vi brukar anpassa namnen till olika regionerna som vi säljer till, säger Mikael Nypelius.

Mikael Nypelius kommer också att driva restaurangen på Furillen i år.

– Jag är supertaggad, förra året hjälpte vi till med vinet på Furillen men i år kommer jag och Karl Sjöström att driva restaurangen, säger han.