Det är VM-konditorn Mattias Ljungberg, till vardags på Tössebageriet i Stockholm, som ligger bakom det nya fenomenet wrapsemlan. Den lanserades i mitten av januari, och sedan dess har den blivit en riktig snackis och spridit sig som en löpeld över Sverige. Den har även nått Gotland, och som troligtvis sista nyhetsredaktion i landet testade Helagotland.se den nya semlan på fredagen.
Reaktionerna bland medarbetarna var något blandade. Någon tyckte att den var lättare att äta än den klassiska semlan, någon tyckte det var för mycket grädde och ytterligare någon tyckte att brödet såg blekt ut. Redaktionschefen Mats Pettersson fastslog att wrapsemlan var okej, men att han trots allt föredrar den gamla hederliga sorten.
Undertecknad är positivt överraskad och ger nymodigheten en stark trea i betyg på en femgradig skala.
Helagotland.se köpte sina wrapsemlor från Konditori Norrgatt i Visby. Om du vet vilka andra bagerier eller konditorier på ön som bakar wrapsemlan, tipsa gärna i kommentarsflödet här nedanför eller skicka ett mail till redaktion@helagotland.se.