Till minne av Egon Lindström
Jag minns hur Egon sprang mot mål och förde sitt lag, Roma IF till seger i Klintestafetten.
Vinsten upprepades ytterligare två år och Roma IF hemförde vandringspriset som ständig egendom.
Vid mitten av 1950-talet kunde Egon och hans friidrottare byta ut Lärkparkens träningsbanor mot en ny modern idrottsarena i Roma.
Under femtio år kunde Egon därefter som tävlingsledare ansvara för tävlingar i friidrott på Klostervallen.
Många ungdomar utvecklades till duktiga idrottsmän till exempel Ingvar Lundgren, Gösta Franzén, Torgny Björkqvist i början av hans karriär och dessutom många flickor. Egon var med och bildade Gotlands Friidrottsförbund den 19 februari 1958 och blev förbundets ordförande åren 1973-75. Egon var också intresserad för långlöpning och startade tävlingen Viklaurundan som fortfarande organiseras varje höst med start och mål vid föräldrahemmet vid Högbro.
För sina insatser belönades Egon med GI:s guldmedalj.
Han var medlem av Guldklubben och medlem i Gotlands Idrottshistoriska förening. Varje sommar samlade Egon gamla idrottskamrater till en uppskattad träff.
Egon Lindström utbildade sig till yrkeslärare i Skövde och tjänstgjorde i Köping.
Läsåret 1959-60 startade en 3-årig kurs för bil- och traktormekaniker i Klintehamn yrkesskola. Kursen pågick i 14 år med Egon som lärare.
Han var en stor tillgång för skolan och hans undervisning präglades av ordning, reda och arbetsglädje.
Under Egons tid utexaminerades 76 elever som mekaniker.
Efter kursens nedläggning fortsatte Egon vid gymnasieskolan i Visby fram till sin pensionering. Ett roligt inslag i Klinte blev Bertil Perrolfs besök år 1973 med programmet "Skivor till kaffet". Då fick Egons kvintett tillfälle att spela, för hela svenska folket. Egon var intresserad musiker och spelade med Gutebälgarna.
Hans främsta komposition var "Dans på slåtteräng".
Vi saknar Egon, men hans minne lever.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!