Lärorik tryffelresa
Foto: Fotograf saknas!
Gruppen har arbetat fram ett koncept med presentförpackad färsk och frusen tryffel.
Som ett första steg i satsningen på Japan besöktes Tokyo. LivsTek (Susanne Welin-Berger) och Exportrådets kontor i Tokyo har stöttat med kunskap, bland annat om hur man gör affärer med japaner.
Bland de förädlade tryffelprodukter som presenterades fanns tryffelsalt, tryffel i whisky, konserverad tryffel, tryffelsmör, tryffelhonung, tryffelmajonnäs, ostkruka med tryffel
- Om vi lyckas etablera en försäljningskanal in i Japan ger det gotländska tryffelodlare och förädlare av tryffelprodukter tillgång till en stor exklusiv marknad, säger Olof Thomsson efter besöket.
- Jag har länge velat ta fram förädlade tryffelprodukter och utvecklat några produkter med rådgivning från LivsTek. Träffen med japanska intressenter gav mig nya idéer och innebar även att jag kunde välja bort några idéer jag hade, säger Britt-Louise Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!