Fredagen den 3 november 2017 hölls den traditionella höstfesten i Eksta bygdegård. Eksta hembygdsförening bjöd på ärtsoppa med tillbehör. Även i år kom det över 100 personer för att äta ärtsoppa men kanske framförallt för att umgås.

Kvällen inleddes traditionsenligt med en tipspromenad med 14 kluriga frågor. Alla frågor handlade om Eksta, till exempel: Vad hette järnvägsstationen i Eksta? (svar: Stjärnarve), När lades mejeriet ned? (svar: 1947). Varifrån kom predikstolen i Eksta kyrka? (svar: Össeby kyrka i Roslagen). Ingen hade svarat rätt på alla frågor men en hade elva rätt och fick första pris. Det var Per-Olof Grymlings. Pris fick också Eva Björklöf-Nygren och Gun Fintzer som båda hade 9 rätt.

Ärtsoppa var förstås huvudrätten och man kunde också få hembryggd gotlandsdricka och dessutom varm punsch. Alla lät sig väl smaka. Det var hög stämning vid borden. En del hade troligen inte träffats sedan förra årets fest och de hade förstås mycket att prata om.

Det blev också sång och musik, i år med Musikgruppen Kummin. De gjorde ett bejublat framträdande och bjöd på både gutamål med Allan Nilsson och visor av
Evert Taube.

I festkommittén ingick Fredrik Sundberg, Eva och Bengt Harrsjö, Pia Jakobsson och Rune Lickander, Ernst och Pia Jakobsson, Kristina och Sven-Erik Snoder, Maria Fagerström samt Nanna och Håkan Larsson.