Ett Gotland i miniatyr fanns på plats på Flygvapenmuseet i Linköping helgen 18-19 mars. Legoentusiaster ur föreningen Swebrick var på plats för att visa sina byggen med den utställning som arrangeras på en ny plats i landet varje år. Drygt 13 000 besökare tittade närmare på föreningen alster, och på plats var även fem medlemmar ur gotlandsavdelningen. Med sig till Linköping hade de den gotlandskarta som tidigare endast visats under novemberutställningen på Fenomenalen i Visby 2016.
Årets tema för riksutställningen var inte helt oväntat flygplan, vilket illustrerades väldigt väl av det specialset som föreningen tog fram där Tummelisa, svenska flygvapnets första plan, var uppbyggd i miniatyr.
Som vid alla andra utställningar delades det även ut pris, och här utmärkte sig gotlänningarna med sin karta. I kategorin "Bästa Event Community Build - Eventtema" vann gotlandskartan med sina för eventet specialbyggda luftfarkostdetaljer i miniatyr. Bland annat presenterades såväl polarforskaren Andrées som Pippi Långstrumps luftballonger samt den Dornier-Wal maskin som sägs ha landat på Tingstäde träsk av ingen mindre än Hermann Göring under 1925 och -26.
Motiveringen till utmärkelsen, vilken skrevs av en tvättäkta viggen- och gripenpilot, löd: "Med en kreation som ger betraktaren en lektion i både geografi och historia har skaparna lyckats bygga en del av världen som för närvarande är i mer fokus än på länge. Bygget har både kvalitet och kvantitet med detaljer som tilltalar både flygentusiaster och noviser. Den grupp som verkligen tagit sig an utmaningen och på bästa sätt adderat ett flygtema till sin skapelse är: Swebrick Gotland med Gotlandskartan!"
Det var en väldigt nöjd gotlandsdelegation som packade ner sin karta och återvände till ön. Dock inte med flyg utan med båt.