Så var det då åter dags för Wisby Hagas årliga bussutflykt. Det var 31 st förhoppningsfulla deltagare som tog plats i bussen lördag den 1 juni 2019. Första målet var till Endre men det blev inte den vanliga, raka vägen dit. Vi åkte Follingboväg ut och chauffören svängde in mot Barlingbo. Därefter körde han över Hallfreda, en väg som man inte kör varje dag precis. Mycket fint bl.a. med de stora rapsfälten. Vår guide Gunnar Bäck berättade under resans gång om märkliga personer och mycket annat intressant och roligt. Väl framme i Endre så parkerades bussen vid Endre kyrka. Vi gick in där och vår guide berättade om interiörer och annat i kyrkan.

Så gick färden vidare. Nu till Alvena Lindaräng i Vallstena. Där började vi med att plocka fram kaffekorgarna och efter fikat blev det en promenad runt i änget. En liten regnskvätt gjorde inte så mycket. Gunnar Bäck kunde med sin kunskap berätta om olika växter samt en hel del om gamla forngravar och boplatser som funnits i änget. Dock var en del orkidéer lite sena i år. Därefter blev det ett besök i Källunge kyrka och även där kunde Gunnar berätta en del.

Nu började magarna kurra så då blev nästa mål Hotell Slitebaden där vi hade bokat lunch. Efter att ha intagit den goda lunchen berättade ägaren utförligt om Slitebadens historia. Trevligt att få ta del av detta. Sedan åkte vi förbi tennisbanan i Slite och guiden berättade om stenrösen och mycket annat längs vägen. Snart kom vi till Liste ängar vid Hammars i Norrlanda där Lars-Ulle Gadefors tog emot oss. Han berättade bl.a. om fiskeläget och om växtligheten där.

Så till sista stoppet som var Norrlanda Fornstuga där Lars-Ulle Gadefors berättade om byggnaderna och verksamheten vid Fornstugan och att det till stor del var Gustaf Larsson, den stora skalden, som låg bakom denna skapelse. När vi hade fikat så gick färden åter till Visby och vi anlände cirka kl. 16.30. Deltagarna tackade guiden Gunnar Bäck och busschauffören Conny Magnusson, med en stor applåd.