Astma- och Allergiföreningens rekreationsresa till Åre.
Lördagen den 24 februari samlades 40 förväntansfulla medlemmar för en gemensam resa till Åre. I år var det den tjugoandra vinterresan föreningen arrangerat. Karlssons buss har under alla år kört.
Med stopp för mat, kaffe och få sträcka på benen så går det riktigt bra. Några har varit med under alla år föreningen genomfört dessa resor. Boendet har alla år varit förlagt till Astma- och Allergiförbundets egen anläggning Södergården i Undersåker knappt 2 mil söder om Åre. Södergården är ett allergisanerat vandrarhem med mycket bra standard för personer med astma och allergi.
Efter en välbehövlig sovmorgon inledde vi veckan med gemensam frukost efterföljt av en presentation för att lära känna varandra. Sedan åkte vi in till Åre äventyrsbad, många provade på bubbelpool, bastu, rutschkana och bad i den fina anläggningen.
Måndag morgon bar det i väg till Edsåsdalens skiduthyrning för att prova utrustningen. Allt gick som på räls och så vara alla ute i backen för att prova att allt passade.
Vädret var fint, sol och flera kunde komma upp på Renfjället med den fina utsikten, solen tittade faktiskt fram. Men vi har aldrig tidigare varit med om att det varit så kallt.
Övriga dagar utgick vi från Rödkullens skidområde, därifrån kan man ta sig med hjälp av liftsystem och backar över hela Årefjället och vidare till Årebjörnen.
Syftet med resan är att våra medlemmar skall få möjlighet att utöva utomhusaktiviteter i den höga och fina fjälluften, samt att under veckan få kunskap om astma, allergi och annan överkänslighet. Och inte minst att umgås och ha trevligt är en viktig livskvalitetsfråga.
Efter en vecka med trevligt umgänge och många timmars vistelse ute i fjälluften, styrde vi färden hemåt med många trevliga minnen i bagaget.