Texten från Gotland.net

Klockan 16:00 på skärtorsdagen väntas omkring 4000 personer, vuxna såväl som barn, att följa riddare Hans af Wisby på en marsch genom Visbys gränder. Rekordet ligger på 4034 utklädda deltagare, och på Visby Centrum tror man att Påskmarschen kommer att locka ungefär lika många i år.

– Förra året deltog 4024 personer, och vi kan nog inte räkna med att slå rekord jämt. Men det vore roligt att nå upp till 5000 deltagare när marschen firar 50-årsjubileum om åtta år, säger Josefine Eriksson på Visby Centrum.

Alla som deltar i marschen och är utklädda får ett påskägg med godis vid ankomsten i Almedalen. De vuxna kan istället välja riktiga ägg om de hellre vill ha det.

– Vi packar cirka ett ton godis i påskägg dagarna innan marschen. Själva påskäggen beställer vi ett år i förväg för att vara säkra på att få tillräckligt många, berättar Josefine Eriksson.

Bland äggen finns också en del "guldägg" med fina priser.

– Det kan vara allt från en flygbiljett eller en hotellnatt till ett armband eller en sjal, säger Josefine Eriksson.

Precis som förra året satsas det också på en rad kringaktiviteter. Innan marschen kommer man på Östercentrum att bjudas på underhållning och kunna ta en tur med påsktåget. I Almedalen kommer det att finnas en hoppborg, ponnyridning, tipspromenad och underhållning från scenen, och de som är trötta i benen efter marschen kan mot en avgift ta påsktåget tillbaka till Östercentrum. Däremot blir det ingen påskmarknad på Stora Torget på skärtorsdagen i år.

– Många har tyckt att det har varit svårt att hinna med både marknaden och Påskmarschen, så vi flyttar påskmarknaden till påskafton i år, säger Josefine Eriksson.

KOLLA BILDERNA FRÅN FÖRRA ÅRET!