En sann vän, duktig bilentusiast och detaljkunnig minnesmästare har gått ur tiden.
Rolf föddes och växte upp i Lärbro. Hans hjärta och känslan för hembygden behöll han trots boenden på andra orter. Flera detaljrika händelser, berättade med hans mustiga och grova språk, har många gånger fängslat och roat oss. Hans intresse för gamla bruksföremål och verktyg kom på senare år väl till pass när krigssjukhuset i Lärbro återskapades och byggdes upp som museum och när Lärbro Bygdemuseum bildades, dit han skänkt fordon, en mängd föremål, bilder och tecknat ner berättelser. Hans insatser vid skapandet av Lärbro sockenbok är av stort värde. Synd att inte fler av hans berättelser och ögonblicksskildringar tecknades ner.
Ett av hans stora intressen var veteranbilar. Han renoverade flera bilar, men den mest omfattande, var Selven som han totalrenoverade. En raritet, som med heder prydde sin plats i Visby Bilmuseum som han också skapade. Rolf var även med och bildade Gotlands Veteranbilklubb där han var verksam så länge krafterna stod honom bi. Rolf var en källa till kunskap och erfarenheter som han gärna delade med sig av.
Rolf hade god personkännedom och var en färgstark och social person. Med stor glädje fick jag tillfälle att träffa och bli nära vän med Rolf under 1980-talet. En vänskap som bestått under åren. Med stor saknad ser vi nu tillbaka på vårt umgänge, trevliga fester och resor vi och våra familjer gjort tillsammans. Barnen minns med glädje många trevliga möten. När han visade oss sin blomsteräng i Skogsholm och vi tillsammans lövade midsommarstången, julfiranden och resorna där han månade om att även barnens intressen skulle tillgodoses. Rolf var lätt att umgås med.
För någon månad sedan hade Rolf och jag ett långt samtal vid hans köksbord. Vi talade om en mängd händelser och minnen. Rolf var då märkt av sin sjukdom men ändå ömkade han mig och brydde sig om hur jag mådde. Det var typiskt Rolf! Hans omtanke om andra. Rolf var helt införstådd med att hans dagar nu var räknade, det var ett fint och känslomässigt möte.
"Du skall vete att jag haft ett bra liv. Jag har levt med tre underbare kvinnar, som har gett mig så jäkla mycket! Jag är tacksam för mine fine barn och barnbarn! Om jag fick leve om mitt liv skulle jag inte ändre nånting. Jag är nöjd som haft ett så rikt och bra liv och de är jag så jäkla tacksam för!"
Vi delar vår sorg och saknad av Rolf med hans underbara barn och deras familjer samt hans många vänner.
Vila i frid Rolf!