Berit Dahlström, Visby, har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast sörjande är barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn.

Berit (f. Engström) föddes 1927 in i en stor syskonskara och växte upp i Hangvar.

Växter och framförallt blommor var Berits stora intresse. På Norrbys i Lärbro, där hon levde under många år, anlade hon rabatter, planterade och odlade alla tänkbara grönsaker. Trädgården prunkade och det fanns alltid något nytt att titta på för besökaren. Det var även mycket arbete i ladugård och på åkrar med bland annat betgallring och betupptagning. Höns, hundar, katter, grisar och kalvar på gården fick också sin mat och omvårdnad av Berit. Senare skaffade hon sommarbarn som hon månade om, vissa var återkommande.

När Berit flyttade till Visby på 1980-talet skaffade hon kolonilott i bostadsområdet. Hennes lott var fylld av blommor och beundrad av både förbipasserande och vännerna i koloniområdet.

Berits liv var många gånger strävsamt och hon har alltid fått lita till sig själv. Detta hindrade dock inte att Berit hade tid för att ta hand om andra. Hon var ett självklart nav i släkten och alltid den som ställde upp när det behövdes.

För Berit var arbete själva livet. Hon arbetade alltid från morgon till kväll och hade svårt att hinna med allt hon hade att göra även efter fyllda nittio. Alla barnbarn har tillbringat mycket tid med sin farmor/mormor och minns hur de fått "hjälpa" Berit i hennes olika sysslor.

Under det långa livet förändrades livsvillkoren och Berit genomlevde många stora samhällsförändringar. Hon utmanade klassamhällets hårda gränser när hon som barn ur arbetarklassen blev lantbrukarhustru. Många gånger fick hon stå upp för sig själv och hitta egna lösningar på problem. Samtidigt var Berit öppen för andra människors livsval och uppmuntrade alltid de yngre generationerna att sträva vidare.

Berits liv var också en del av den kvinnliga frigörelsen. När Berit var över 50 år tog hon körkort, vilket innebar en helt ny frihet och 1983 skiljde hon sig. Källinglägren var en höjdpunkt och hon var aktiv inom bland annat Centerkvinnorna. Berit hade många vänner som hon höll nära kontakt med och gärna bjöd på kaffe och hembakat.

Berit Dahlström hade så mycket att lära oss om livet självt. Hon kommer att saknas oss djupt.