Till minne av Ingrid Ljung
Omtänksam, generös, engagerad, arbetsvillig, händig, nyfiken, klok och kärleksfull - så minns vi vår älskade mamma Ingrid.
Glädjen var stor när hon tog sitt första andetag i mars 1930 på bondgården Vista i Väderstad på Östgötaslätten. Att vara äldsta dottern av två innebar att hjälpa till mycket på gården som föräldrarna Astrid och Josef Gustavsson arrenderade. När mamma väl fick lov att börja utbildningen på lärarseminariet i Norrköping öppnades en ny värld. I den mötte hon Ingemar Ljung, som blev hennes käre make i nästan femtio lyckliga år och vår älskade pappa. När han fick tjänst som kirurg på Visby lasarett 1959 lämnade hon sin lärartjänst i Enhörna.
Under vår uppväxt i Visby var mamma fantastiskt nog hemma en tioårsperiod och gav oss bästa möjliga barndomen genom sin närvaro och omsorg. Mamma var alltid aktiv och vi barn tyckte att hon kunde allt. Exempelvis hade vi förmånen att ständigt få njuta av färskt hembakat bröd och hemlagad mat. Mamma sydde större delen av sin egen klädgarderob och många av våra barnkläder. Hon hade ett stort konstnärligt intresse och hanterade teckning, målning, broderi, vävning, tapetsering och snickeri.
Tack vare mammas lärarjobb kunde vi tillbringa långa sköna sommarlov på vårt sommarboende på Faludden, Sudret. Som lågstadielärare och mamma var hon verkligen glad över barn, speciellt barnbarnen Adam, Agnes, Hedda, Olle och Amanda.
En stor del i mamma Ingrids liv var hennes kristna varma tro som fanns med sedan livet började. Väl i Visby gick våra föräldrar med oss till Visby Missionsförsamling, Helge Ands plan. I den var hon genom åren verksam som nyingeledare, organist, vice ordförande i styrelsen, syföreningsföreståndare, ledare inom pensionärsföreningen RPG och engagerad i Missionsförbundets gemensamma frågor på Gotland, i distriktet och nationellt. Med intresse för litteratur och människor blev Bokcaféet Porten en viktig gemenskap för mamma.
Sista åren bodde mamma på demensboendet Pjäsen där hon fick god och varm omvårdnad. Det var där på morgonen 5 februari som mamma tog sitt sista andetag och fridfullt gick vidare. Mamma levde sitt liv i Guds famn och dog i samma famn. Ord kan inte tillräckligt beskriva hur tacksamma vi är över att vara hennes älskade barn och över hur medvetet, omtänksamt och kärleksfullt hon levt sina nästan 89 år här på jorden.