De två finallagen följdes åt genom hela matchen och det var först i det absoluta slutskedet som finalen avgjordes till Atheneskolans fördel. Inför det avslutande segmentet "Stegen", där lagen ska hitta ett svar med hjälp av ledtrådar på olika poängnivåer, ledde Endre skola med en poäng. Tack vare att Atheneskolans representanter Viktoria Bertvig och Herman Häggbom lyckades pricka in rätt svar redan på åttapoängsnivån, samtidigt som Joar Wejmers och Emilia Björklund från Endre skola fick två poäng, kunde dock Atheneskolan ta hem slutsegern.

Nu väntar ett direktsänt tv-kval för det vinnande laget på torsdag, där man ställs mot de övriga 24 lokala vinnarna. Därifrån kommer de fyra bästa lagen att ta sig vidare till Vi i femman-finalerna som sänds i Barnkanalen 26-29 mars.

Efter att segern var klar för Atheneskolan fick Viktoria Bertvig frågan av P4 Gotland, som direktsände finalen, hur det kändes inför kvalet på torsdag.

– Det känns bra, men lite nervöst, svarade hon.

P4 Gotland: Hur ska ni fira det här nu?

– Vi sade innan att vi skulle ut och äta pizza med klassen oavsett hur det gick, så det blir pizza.

Vi i femman började sändas i Sveriges Radio 1963 och 1970 började även SVT att sända programmet. 2014 vann Norrbackaskolan från Gotland den stora riksfinalen av tävlingen.