Logga in

BILDERNA: Minns du gamla kallbadhuset i Visby?

GAMLA BILDEN Minns du det gamla kallbadhuset i Visby? För tio år sedan revs det, och ersattes av ett nytt. Men inte utan protester.

Det var i samband med planeringen av bygget av den nya kongresshallen Wisby Strand år 2004 som dåvarande Gotlands kommun ville fräscha upp hela området längs strandpromenaden i Visby, enligt gamla tidningsartiklar. I den nya planen ingick det då att riva det gamla kallbadhuset.

Kommunens tanke var från början att ersätta det rivna kallbadhuset med en renodlad sandstrand. Men efter att bland annat både föreningen DBW och aktören som drev kallbadhuset gick i taket över den tanken togs beslut om att tillåta bygge av en ny anläggning med plats för bastu, krog och en ny betongbrygga.

En av förutsättningarna när man byggde det nya kallbadhuset var att det inte skulle störa utsikten mot havet från kongresshallen.

Artikelbild

| Sommaren 2006: sista sommaren med det gamla kallbadhuset i drift.

Läs mer om Gamla bilden och se fler bilder i vårt bildspel>>

Gamla bilder behöver inte vara fullt så gamla för att bli intressanta i Helagotland.se:s serie Gamla bilden. Har du historiska bilder du vill dela med dig av? Ladda upp dem här nedanför och skriv gärna det du vet om dem. Tack!