Skördefestivalen startades för fem år sedan och sedan dess har massvis av människor besökt festivalen på Lövsta. I fjol kom över 12 000 personer för att äta mat, besöka utställarna och se djuren som finns på plats på Gotlands Skördefestival – och mycket annat.
– Det har bara utvecklats och utvecklats och blivit en jättestor festival. Det är över 100 utställare och jättemånga evenemang, säger Jessica Hermansson som är med och arrangerar skördefestivalen.
– Jag tror inte att 20 000 besökare är något överdrivet mål. Det fixar vi inom några år, fortsätter hon.
Känns det som att festivalen ligger rätt i tiden?
– Ja, verkligen! Men inte om man ser till lantbrukarnas säsong, normalt brukar de kunna ha med sig majs hit. Men det blir ingenting i år eftersom skörden kommer väldigt sent, säger Jessica Hermansson.
LÄS MER: Kilometerlånga bilköer till Skördefestivalen
Hon har flera teorier kring varför människor uppskattar festivalen så mycket. Men en av dem är att människor blivit mer medvetna om vad de äter.
– Jag tror folk vill ha det genuina och inte det konstgjorda. Jag tror man tycker det är viktigt med mat och skörd, jag tror att vi kommer att backa tillbaka dit, säger Jessica Hermansson.
Kicki Grönlund, en av arragörerna, säger att arbetet med skördefestivalen är något som inspirerar.
– Det är jätteroligt det här. Festivalen har satt sig vid alla besökare och nu förstår de att det inte bara är en festival. Det är blandat mat, maskiner och allt som tillhör den gröna näringen, säger hon.
Tilde Månelind passade på att kela lite med kaninen Polly och tuppen Totte som fanns på plats i minidjurgården under Skördefestivalen på Lövsta.
– Det är kul att vara här och vi har jättemycket djur hemma. Vi har massa kaniner, hönor, en tupp, marsvin, kycklingar, katter, en hund. Jag kommer inte ihåg om vi har något mer, vi har nästan ett lite zoo hemma, säger hon och skrattar.
Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.