Det var inför 2011 som Marc Enderborg flyttade hem till Gotland för att driva restaurang Gula Hönan tillsammans med familjen i Ronehamn. Sedan dess har restaurangen prisats i olika sammanhang och blivit en populär sommardestination.

Nu är det klart att Marc Enderborg kommer öppna en ny restaurang på Adelsgatan i Visby. Fastigheten, där kafé Skafferiet nu ligger, kommer att inrymma en ny aktör framöver.

– Det blir en systerkrog till Gula Hönan och vara en bra à la carte-restaurang, säger Marc Enderborg om den nya restaurangen som ska slå upp portarna på Adelsgatan 38.

LÄS MER: Stjärnkocken som vände hem till Gotland

Gula Hönan har under de senaste åren, av bland andra White Guide, ansetts som en av Gotlands bästa restauranger.

White Guide placerade i år restaurangen på 28:e plats av Sveriges bästa restauranger. Men Gula Hönan har endast öppet sommartid och det är en av anledningarna till att Marc Enderborg vill öppna ytterligare en restaurang.

– Jag vill jobba året runt och köra mitt eget. Det kommer att vara året runt och under vintern kommer vi ha runt 35 sittplatser. På sommaren kommer det vara fler med uteservering, men sommarkonceptet är ännu under utveckling, säger Marc Enderborg.

Vad kommer den nya restaurangen att heta?

– Det är inte klart, men det kommer vara något som går att associera till restaurangen i Rone, säger Marc Enderborg.

Han siktar på att restaurangen på Adelsgatan ska öppna någon gång under april. Men ännu har restaurangen inte något namn.

– Troligen kommer det bli lite mer fusion än Gula Hönan och vara styrt från grönsakerna som vi odlar. Odlingarna kommer att byggas ut lite i och med den nya restaurangen, säger Marc Enderborg.