Under måndagskvällen hölls Restauranggalan på Cirkus i Stockholm. Fabriken Furillen var nominerade i kategorin Årets kroginteriör och Fabian Olli Johansson var nominerad i kategorin Årets framtidslöfte. Till slut stod det klart att Fabriken Furillen fick ta emot förstapriset i sin kategori och på tisdagsmorgonen var Johan Hellström, ägare och grundare, jublande glad.

– Det är fantastiskt kul. Vi är väldigt stolta för priset och det är bra publicitet för oss, säger Johan Hellström.

Han passar på att hylla maten som serverades på Cirkus under kvällen.

Artikelbild

– Maten höll en otrolig nivå och det var väldigt välorganiserat. Det var kul att träffa så många som man i olika sammanhang träffat genom åren, säger Johan Hellström.

Under åren har de haft in olika personer som varit huvudansvariga för restaurangen. Filip Fastén har under några år drivit restaurangen – men nu kommer familjen Hellström att driva den i egen regi.

– Det var flera personer som var framme under kvällen och öppnade upp för samarbete. Det kan mycket väl bli så att vi kör olika typer av samarbeten till nästa sommar, säger Johan Hellström.

De har även valt att göra en särskild satsning på dryckesutbudet och de råvaror som restaurangen kommer att använda. De har då valt att samarbeta med bröderna Mikael och Andreas Nypelius. Den förstnämnda har tidigare prisats som Årets sommelier.

Artikelbild

– Det känns som ett väldigt spännande samarbete, säger Johan Hellström.