Nannynu! är Sveriges största barnpassningsföretag sett till omsättning, och är i dagsläget störst i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Från och med mitten av februari kommer man dock även att kunna erbjuda gotländska familjer barnpassning.

– Det känns väldigt roligt att öppna upp på Gotland. I och med Campus Gotland tror vi att det finns gott om kompetenta barnvakter att anställa. Vi hoppas och tror att det finns ett behov av barnpassning, säger Robert Bällstav, kommunikationschef på Nannynu!.

Vad är det ni vill erbjuda de gotländska familjerna?

– Framförallt vill vi hjälpa småbarnsföräldrar att få ihop livspusslet. Det kan vara allt från någon enstaka gång i månaden till hjälp på heltid, det är familjernas behov som styr. Vi riktar oss framförallt mot familjer med barn mella 1 och 6 år.

Förutom att hjälpa gotländska familjer säger Robert Bällstav att deras etablering på Gotland även kommer att skapa arbetstillfällen. De som är intresserade av att arbeta som barnvakter för Nannynu! måste vara minst i gymnasieålder och ska kunna uppvisa referenser på tidigare erfarenhet av barnpassning.

Hur kommer rekryteringen att gå till?

– Vi brukar börja med att försöka få in barnfamiljerna, och först efter det börjar vi att löpande rekrytera utefter varje familjs behov och önskemål. Vår erfarenhet är att det brukar gå ganska snabbt att hitta en bra kandidat.

Hur tror du att efterfrågan av era tjänster är på Gotland?

– Det är lite tidigt att sia om, men givetvis så hoppas vi att det kommer att gå bra.

Sedan tidigare erbjuder även Veteranpoolen hjälp med barnpassning på Gotland, men enligt dem har efterfrågan inte varit speciellt stor de senaste åren.

– Vi har några enstaka uppdrag per månad. Det finns dem som köper 2-3 timmar i veckan och sådär, men jag kan inte påstå att det är speciellt frekvent, säger Gunnel Lindby, kontorsansvarig på Veteranpoolen Gotland.

Hon tror dock att ett företag som Nannynu! kanske kan locka till sig fler intresserade.

– Det hör ju av sig folk till oss ibland som vill ha barnpassning lite akut, men när de inser att det kostar pengar så ångrar de sig. De här nanny-företagen tar bara in unga människor som barnvakter, och tar därför mindre betalt än vi gör. Vi har ju bara pensionärer, av förklarliga skäl.