För många har Stockholmsveckan blivit synonym till Kallis. Då intas Visby i allmänhet och Kallis i synnerhet av festprissar från hela landet. Så har det, föga förvånande, inte alltid sett ut.

Grunden till dagens Kallis lades redan för elva år sedan. Då stod det nya kallbadhuset, efter vissa förseningar, slutligen klart. Sommaren bjöd på den första partysäsongen i den nya tappningen – som blev oväntat stökig. Så småningom kritiserades även bolaget NT Management för att under sommaren ha brutit mot alkohollagen. Det hela resulterade i en varning från kommunen. Varningen vållade i sin tur kritik från Länsstyrelsen som menade att det fanns grund för att helt sonika dra in Kallis serveringstillstånd. Bolagets huvudägare Tobbe Larsson erkände senare att personalen förlorat kontrollen vid några tillfällen och lovade att det inte skulle upprepas.

Turbulensen tycktes dock inte avskräcka gästerna. Utanför de byråkratiska korridorerna fortsatte nämligen varumärket att växa. 2008 utsåg engelska tidningen The Sunday Times Kallis till Europas bästa after beach. De följande åren fortsatte succésagan och när det nalkats festligheter har folkmyllret på området inte gått att ta miste på. Superstjärnor som Axwell, Sebastian Ingrosso och Avicii har tidigare avverkat sejourer på Kallis och senast i fjol var tyska världsstjärnan Robin Schulz på plats. Samtidigt har nyfikna besökare från utlandet strömmat in för att ta del av de vilda festligheterna. I fjol uppgav exempelvis Tobbe Larsson att 350 brasilianare hade korsat Atlanten för att uppleva festligheterna på Kallis. De första 1 000 biljetterna till Pink Party, det evenemang som traditionsenligt avrundar Stockoholmsveckan, sålde slut på sju minuter. Det återstår att se om trycket blir lika stort nästa år.