Det var i början av oktober i år som Suderhälsan HVB AB lämnade in en konkursansökan efter att de under en tid haft det svårt ekonomiskt. En konkursförvaltare sattes in som till en början försökte få andra aktörer i samma bransch att ta över verksamheten, men som till slut tvingades påbörja en avveckling av verksamheten. Nu är alltså den fastighet som Suderhälsan varit verksam i till salu via mäklare för mångmiljonbelopp.

– Allting är i ordning och i bra skick, så vi har satt 15 miljoner på det här, säger Bernt Björkqvist, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling.

– Det är betydligt högre investeringar gjorda i den här fastigheten. Men vi har bedömt att 15 miljoner är ett marknadsmässigt pris, fortsätter han.

Artikelbild

| Fastigheten som Suderhälsan bedrivit verksamhet på ligger nu ute till försäljning.

LÄS MER: Stor arbetsgivare i konkurs - 30 jobb berörs

Bernt Björkqvist är dock tydlig med att fastigheten inte ingår i konkursen.

– Det är ett annat bolag som äger fastigheten. I och för sig är det samma ägare till båda bolagen, men fastigheten ingår inte i konkursen på något sätt, säger han.

Det är alltså moderbolaget till Suderhälsan, Roä konsult, som äger fastigheten som nu står till salu. Och Bernt Björkqvist som fått uppdraget tror kundspektrat är brett, och att intresset kan vara stort.

LÄS MER: KONKURS: Suderhälsans fastighet till salu

– Det är en vanlig bostad som en familj kan bo i permanent eller som deltidsboende, och så bedriver man någon form av verksamhet i det som varit Suderhälsan. Vi har precis gått ut med objektet, men det finns några intressenter sedan tidigare, säger Bernt Björkqvist.