Utställningen är fotografisk och avbildar tolv gotländska företagare som på olika sätt står för innovation och tillväxt på ön. Bakom projektet står Tillväxt Gotland samt Almi.

– Vi vill inspirera till innovation och tillväxt med den här utställningen här i gallerian. Bilderna kommer att sitta här i tolv månader, men de kommer även att användas i andra sammanhang under året, så som exempelvis Företagardagen och Almedalsveckan, säger Roger Hammarström på Tillväxt Gotland.

Elisabeth Kalkhäll, Almi:

Artikelbild

| Bilderna kommer att sitta i gallerian i Visby under tolv månader.

– Vi vill lyfta fram öns entreprenörer för att bredda bilden. Vi har med företagare från norr till söder, både män och kvinnor samt såväl företag som funnits några år som nystartade.

Idén till projektet kommer från Göran Nilsson på Bildvision. Det är även han som fotograferat de tolv företagarna. Den tillhörande texten på bilderna står Louise Ahlgren Sörensen från Lojs Grafisk kommunikation för.

– Jag är jättenöjd. Jag hoppas att förbipasserande kommer att stanna till och tänka att Gotland inte bara är sommarsäsong, utan att det finns fantastiska företagare här som är verksamma året om, säger Göran Nilsson där han står och begrundar de tolv porträtten.

Ett företag som valts ut till en av de tolv bilderna är Getab, där Fredrik Furuhäll och Ulf Stjernholm fanns på plats vid avtäckningen på onsdagen.

Artikelbild

| Från vänster: Fredrik Furuhäll (Getab), Roger Hammarström (Tillväxt Gotland), Ulf Stjernholm (Getab), Elisabeth Kalkhäll (Almi), Louise Ahlgren Sörensen (Lojs Grafisk kommunikation), Göran Nilsson (Bildvision) och Helene Liljedahl (Imse Vimse).

– Det är oerhört hedrande att få vara med. Det ligger väldigt mycket energi bakom det här projektet, och det är kul om vi kan vara med och inspirera på något sätt, säger Ulf Stjernholm.