Det nya priset lanserades i samband med torsdagens frukostmöte med Tillväxt Gotland på Strand Hotel där flera företrädare från det gotländska näringslivet fanns på plats. Det är totalt åtta aktörer som ligger bakom det nya priset.

– Det är ett pris som vi kommer att dela ut under Företagardagen. Priset kommer att handla om företagsidéer och hur man kan få dem att växa och utvecklas. Det går lite hand i hand med temat för dagen som är "Mer verkstad" och att det ska hända saker, säger Lisa Engström, projektledare från LRF Konsult.

Hon säger att konceptet påminner om programmet "Draknästet" där olika entreprenörer får visa upp sin idé för investerare och riskkapitalister.

Artikelbild

| Många besöker Företagardagen.

– Vi har slagit ihop våra påsar och det är ett gediget gäng som ligger bakom det här. Det kommer att vara ett liknande upplägg som "Draknästet" och man kommer få berätta om sina idéer under Företagardagen. Även om man kanske inte vinner kommer man att kunna knyta kontakter och mingla där, säger Lisa Engström.

I potten ligger 50 000 kronor vilket är startkapital för att kunna bilda ett aktiebolag. Men det behöver inte bara vara personer som vill starta ett nytt bolag som är med och tävlar om priset.

– Det vi kommer att titta på är den lokala förankringen, hållbart tänk, lönsamheten och om det är skalbart. Det handlar inte bara om nya idéer och att man ska få fram ett nytt Spotify. Om man har en idé om att utveckla ett befintligt företag kan man även få det här till företagsutveckling, säger Lisa Engström.

Priset går under namnet Grow 2018 Gotland och nästa fredag, 1 juni, öppnar ansökningssidan. Företagardagen hålls 18 oktober på Wisby Strand.