Wisby Assistans rekryterade i juni 2016 Svenskt näringslivs tidigare regionchef Anders Thomasson som ny vd för bolaget. Men i oktober i fjol blev det officiellt att han lämnat sin roll och att ägaren Carina Funck återigen skulle ha rollen som vd.

Under torsdagen offentliggjorde bolaget att man anställt Lars Kroné, tidigare regionchef för Avonova, som ny vd för Wisby Assistans. Han tillträder sin nya tjänst 1 mars.

"Carina kommer även fortsatt att vara verksam inom företaget för att säkerställa att företaget fortsätter att utvecklas enligt hennes ursprungliga intentioner, att göra skillnad", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Lars Kroné har tidigare varit vd och delägare i Hansahälsan och var med i uppstarten av deras vårdcentral 2008 som numer drivs vidare av Unicare.

"Med sin erfarenhet från angränsande branscher kommer han ha möjlighet att både förstå och, tillsammans med Carina och övriga medarbetare, utveckla företaget i denna bransch som har många utmaningar framför sig. Vinster i välfärden och branschfusk diskuteras livligt i media. Liksom statens intentioner av att sänka kostnaderna för personlig assistans vilket drabbar människor och familjer som ofta har en svår livssituation redan från början", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under 2017 förvärvade bolaget Assistans på Gotland som nu drivs som ett dotterbolag till Wisby Assistans. Totalt har man 135 årsanställda vilket gör bolagen till en av öns större arbetsgivare.