Entreprenören Eva Werkelin efterlyste i samband med Företagardagen i fjol förändring och att dagen behövde göras om.

– Jag tycker att dagen har varit bra. Men jag vill ha mer verkstad, vi måste bestämma oss för saker som vi vill göra tillsammans, sa Eva Werkelin i oktober i fjol.

Hon menade då att konceptet behövde förändras och förnyas.

– Mycket är gammal skåpmat. Vi måste dra ett streck över allting för att bli en tillväxtkommun, sa hon också i intervjun med Helagotland.se.

Nu är det klart vad temat blir för Företagardagen i år och det blir "Mer snack, mer verkstad". Det var just mer verkstad som Eva Werkelin efterlyste i fjol. Tillväxt Gotlands verksamhetsledare Roger Hammarström menar dock att det nya temat inte har någonting att göra med hennes utspel.

– Jag upplever inte att vi fått någon kritik om galan. Det där kändes mer som ett inspel om en förbättringspotential. Men vi vidhåller att det är otroligt viktigt att vi får prata med varandra för att utvecklas, säger Roger Hammarström.

Han säger att det i år kan komma att bli ett mer uppstyrt mingel mellan unga entreprenörer och personer som under lång tid drivit företag.

– Vi vill utveckla situationerna och befästa att mer snack blir mer verkstad. Det är en dag som ska vara till för samtal och inspiration. Vi ska bidra till möten mellan unga entreprenörer och äldre företagare. Vi bör vara måna om det som byggts upp på Gotland, säger Roger Hammarström.

Hur tycker du att Företagardagen varit genom åren?

– Det har varit upp och ner. De sista åren tycker jag det varit väldigt bra Företagardagar och vi har fått bra betyg i enkäterna som vi skickat ut.