Det var i måndags som konkursansökan från bolaget Torbjörn Lagemyr Visby Handel AB, som driver Tempobutiken på Bingeby, kom in till Gotlands tingsrätt. Samma dag nåddes butikspersonalen av nyheten. De hoppas nu att en ny ägare går in och tar över verksamheten.

– Konkursförvaltaren försöker att få tag på en ny handlare, men om man inte får tag på någon så driver vi butiken vidare fram till den 8 februari och försöker sälja ut så mycket som möjligt. Men fram tills dess har vi öppet som vanligt, berättar en av butikens anställda.

Örebroaren Torbjörn Lagemyr tog över butiken i maj 2016 efter Kamaran Allaf, och valde att driva Bingebyhallen som en Tempobutik inom ramen för Axfood-koncernen. Till Helagotland.se berättade Torbjörn Lagemyr då om planerna för butiken. Kassasystemet byttes, en ombyggnation gjordes och man ökade antalet leveranser per vecka. Varför handlaren nu ansökt om att sätta bolaget i konkurs vill personen GA pratat med inte spekulera i. GA har inte lyckats nå Torbjörn Lagemyr.