Personligt stöd ska göra gotländska företagare bättre. Det hoppas den ideella föreningen Leader Gute som genom ett samarbetsprojekt med Företagarna Gotland ska göra företag mer hållbara.

Projektet, där 30 företagare runt om på ön ingår, ska genomföras under våren och ska helt enkelt hjälpa företagsanställda med den personliga biten. Bland annat ska hjälpmedel att utvecklas på områden som företagets kommunikation samt på en individnivå ges i form av ett läroprogram till de anställda.

– Det här är något vi har längtat efter. Alla företagare är ju människor, och vem behöver inte lite hjälp då och då? säger Nancy Yussef, ordförande i Företagarna på Gotland, i ett pressmeddelande.

Projektet lutar sig bland annat mot en rapport från Företagarna, "Jobbskaparna del 1 – Stolthet och svordom."

Under punkten Stolthet redogörs för hur "en stark drivkraft hos företagare är att vara sin egen chef och att kunna driva en verksamhet som är baserad på deras idéer och entreprenörskap." Utifrån det vill Leader Gute nu hjälpa till att besvara frågan "hur skyddar företagaren sin inspiration, sin drivkraft och sina mål?"

– Tesen är att företagare som får personligt stöd mår bättre, och därmed även deras företag. Det tror jag stämmer bra. Hållbara företagare är lika med hållbara företag, säger John Gambe på Leader Gute.