Den stora hotellsatsningen i Kokkolokko-området i Visby kommer genomföras i samarbete med hotellkedjan First Hotels. Bygget är i full gång och allt går enligt planerna.

LÄS MER: Här byggs nytt hotell för 180 miljoner

First Hotels vd Vibeke Raddum berättar att Gotland är en plats som kedjan önskat etablera sig på sedan länge.

– Det är en fantastisk destination, där turismen växer och som har ett ökande antal internationella flighter. Så vi ser att Gotland har stor potential och att det är en viktig plats för turister i Skandinavien, säger Vibeke Raddum, vd på First Hotels.

Ägarna av fastigheten Kransborren, i folkmun Kokkolokko-området, har tidigare erfarenhet av turistnäring, fastighetsbranschen och arkitektur. Men det är första gången som de tar sig an att driva ett hotell. Därför är fokus nu i det initiala skedet att anställa personal, först och främst en hotellchef.

– I och med att det är första gången vi driver ett hotell, så är det viktigaste just nu att tillsätta en hotellchef. Vi vill gärna att hotellchefen är på plats efter sommaren för att inreda rummen, se till att allt kommer på plats och tillsätter personal, säger Magnus Berglund som företräder ägarna.

Både Magnus Berglund och Vibeke Raddum hoppas på ett långt samarbete.

– Projektet i sig själv är väldigt spännande och ett relativt stort projekt med gångavstånd till Visby. Så man kan få njuta av den fantastiska staden, men även få en möjlighet att dra sig tillbaka vid hotellet. Vi har totalt 90 hotell runtom i Europa, så hotellet på Gotland blir en stor tillväxt för First, säger Vibeke Raddum.