Gotlands Tidningars och Helagotland.se:s nya nyhetschefer heter Liisa Aus och Johan Kurelid, och de gör båda sin första dag under måndagen. För många är Johan Kurelid ett bekant namn då han jobbat som vikarierande reporter och inhoppande nyhetschef på GT sedan 2016.

– Jag kom till GT 1997 och jobbade som nattchef och sportchef där fram till 2001, säger Johan Kurelid.

Efter det jobbade Johan Kurelid både vid Svenska Spel och som egen, men kom tillbaka till GT 2016 på vikariat. Att nu ta rollen som nyhetschef ger förstås nya tankar och känslor.

– Spännande är väl det ordet som främst dyker upp. Det ska bli roligt att föra samman tidningen med webben. Och redan från början planera hur man smartast för ut nyheter i respektive kanal, säger Johan Kurelid.

Liisa är dock ett nytt namn hos Gotlands Media, men ett välkänt namn inom journalistsverige.

– Jag har jobbat i Stockholm på olika tidningar väldigt länge, bland annat 25 år på Aftonbladet. Sen har jag haft ett break på 3 år då jag gjort lite andra saker, säger Liisa Aus.

– De här tre åren har gett mig en tankeställare om vad journalistik egentligen är och hur viktigt det är.

Att ha erfarenhet av stora tidningar ser Liisa Aus i första hand som en fördel, men ser också stora möjligheter att jobba mindre och lokalt.

– På en stor tidning har man väldigt mycket resurser, och man når mycket människor. och det är klart att man kan göra skillnad. Men här så kan man verkligen göra skillnad. Det är min vision av att jobba här, att föra journalistik nära gotlänningarna och att vi ska göra skillnad, säger Liisa Aus.

Under måndagen tillträdde även Gotlands Medias nya vd, Tiina Mykkänen.